INSEP 2009 INTAKE NOV 09

Page 2 of 2 Previous  1, 2

Go down

Re: INSEP 2009 INTAKE NOV 09

Post by mzaid3 on Mon May 24, 2010 12:04 am

employer wrote:dik,
abg dulu practical student gak. pas praktikal terus kena absorb. skrg dah jadik employer. nasihat abg plak, give your best during practical. jgn byk songeh. yg penting experience tu. with experience and skills, money will come automatically. kalau korang dah buat yg terbaik masa praktikal, then company tu tak amek keja after you have proven your values, mmg la mangkok company tu. takkan dia taknak amek org yg bagus2 utk keje company dia?

tapi kalu during praktikal adik2 gagal buktikan kemampuan adik2, then jgn salahkan company kalau diorang tak minat nak amek keja.

Kalo leh, bole x abg bgtau serba sikit psl abg. Yela, nak tau la abg ni bagus ke x. Sy rs x semesti nya x diserapkan tu x bgs, mgkin x sesuai ngan keje kat ctu. Sy pon nak bg nasihat kat abg gak, kita ni kena gak demand, walaupon fresh grad. Bkn mksd byk songeh, sbb xkan la dah amik dip/degree pastu gaji bg sesuka ati. Pastu siap amik cert vibration lg. Contohnya la, bg yg degree pastu ada cert vib level 2, bg gaji 1500 je, bg abg bebaloi ke? Amik degree 5 thn pastu sijil tu bkn sng nak dpt. Gaji pon kene la ikut pasaran. Bkn men bg je. Mmg btol experienced ngan skill penting tp bg sy jgn sampai org pijak kepala kita sbb tittle kita fresh.
avatar
mzaid3

Posts : 16
Join date : 2009-09-03

View user profile

Back to top Go down

Re: INSEP 2009 INTAKE NOV 09

Post by gd on Mon May 24, 2010 12:37 am

Kinsa Jasa Sdn. Bhd.

e-mail : ksjbsb03@streamyx.com
ksajasa@pd.jaring.my

gd
Guest


Back to top Go down

Re: INSEP 2009 INTAKE NOV 09

Post by fadil on Tue May 25, 2010 11:25 am

Amboi Zaid..pedasnye komen hang..mentang2 gaji besaq. Nk buat mcm mn Zaid..Dh kte duduk kt Malaysia, knela ikut rate.. kalo UK, AS lnla.. knela bersyukur dan kne pandai cari oppurtunity. Btul jugak tu..abg kne jugak perkenalkn diri mn taw ktorg knal ke x? sbab yg join ni, untuk geng x puspatri vibration je. tp yg ade cert vibration pn boleh je..baru leh knal..future contact ke..
avatar
fadil

Posts : 27
Join date : 2009-08-07

View user profile

Back to top Go down

Re: INSEP 2009 INTAKE NOV 09

Post by gapo on Wed May 26, 2010 10:56 am

zaid ko skg kje mne ek??mcm best je bunyi gaji besaq...share2 laa ckit gn aku ni???

gapo

Posts : 11
Join date : 2009-08-06
Age : 31
Location : johor

View user profile

Back to top Go down

Re: INSEP 2009 INTAKE NOV 09

Post by datojj on Tue Jun 01, 2010 9:46 am

sebanar nya lebih baik mencuba sesuatu yg baru...
jual goreng pisang pon boleh dapat lebih baik kalo betul2...

rase nye x perlu nk terlalu bergantung dgn bekerja dgn org lain...
kalo bt statistik...90% dari usahawan muda yg berjaya adalah graduan yg tidak pernah bekerja dgn sesiapa....

jadi pilih lah jalan yg sesuai utuk diri kita...tpi kerja dgn org 'JOB'= 'just over broke'... paham2 la kalo hidup di jurang muflis ni.
cadangan saya jadi usahawan kepada yg berani..walaupn saya tergolong dari golongan kerja dgn org..
avatar
datojj
Admin

Posts : 99
Join date : 2009-08-06
Age : 1936

View user profile http://vibrationsyndicate.forumotion.com

Back to top Go down

Re: INSEP 2009 INTAKE NOV 09

Post by gapo on Tue Jun 22, 2010 1:15 pm

aku skong ckp jalal tu..
aku pon sbnr nye xmnat nk kje gn org ni..
law bley biar laa jd usahawan2 kecil pon ok laa kte xterikat sgt gn mne2 pihak cuma bergantung pd diri kte je cmne nk majukn perniagaan kte tu....

gapo

Posts : 11
Join date : 2009-08-06
Age : 31
Location : johor

View user profile

Back to top Go down

oit..

Post by am on Sun Aug 15, 2010 1:13 pm

sye adik baru blaja..pe bende vibration ni..???
mcm bes je bunyi nye..arr kt chat ni de awek x..
nak2

am
Guest


Back to top Go down

Re: INSEP 2009 INTAKE NOV 09

Post by Sponsored content


Sponsored content


Back to top Go down

Page 2 of 2 Previous  1, 2

Back to top

- Similar topics

 
Permissions in this forum:
You cannot reply to topics in this forum